View Single Post
Old 02-05-2010, 08:21 AM  
AtlantisCash
Confirmed User

Quote:
Originally Posted by czarina View Post
I keep getting spam in this language, and I need to block it. What is it?

Birleşmiş Milletler Sanayi Kalkınma Örgütü’ne göre sanayileşmiş ülkelerde firmalararası bir ilişkinin alt işverenlik olup olmadığını belirlemede en önemli faktör, endüstriyel etkinlikte ölçek ekonomisidir. Üretim ölçeği arttıkça verimliliğin de artacağı ilkesi, sadece belirli sınırlar içerisinde geçerlidir.

Büyük bir firma, küçük üreticilere göre; Kendisine belirli avantajlar sağlayan birçok ekonomik faaliyet gerçekleştirebilir, Daha etkin bir üretim akışı sağlayabilir, Daha büyük ve daha gelişmiş ekipmanlar alabilir, Uygun fiyatlarla daha büyük miktarlarda malzeme tedarik edebilir, yatırımları için daha büyük kaynaklar ayırabilir.

Ancak öyle bir aşama gelir ki, daha fazla büyümenin firma için bir avantajı kalmaz. Belirli büyüklükten sonra aşırı kapasite, maliyetlerin aşırı artması, yanlış yönetim kararları gibi ekonomik olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir.

this passage is Turkish and it says about a topic related to economics

when i saw this thread,it made me think that could be Turkish, interesting

Last edited by AtlantisCash; 02-05-2010 at 08:27 AM..
AtlantisCash is offline   Share thread on Digg Share thread on Twitter Share thread on Reddit Share thread on Facebook Reply With Quote